Nákupný košík je prázdny

Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Hovädzie proteíny

Nastaviť zostupne

Beef protein (hovädzí proteín) je čoraz zriedkavejšie badať v portfóliu výrobcov. Až na pár špecifických výhod, ktoré hovädzí proteín ponúka, sú proteiny vyrobené z mlieka (whey protein, mliečny protein a kazeín) a vajec (egg protein) lepšie, takmer vo všetkých vlastnostiach.

Beef protein je najčastejšie vyrábaný zahrievaním hovädzieho mäasa, čim sa proteíny rozštiepia. Neskôr sa oddeľuje proteín od cholesterolu, tukov a uhľohydrátov filtrovaním, potom sa odparí voda a proteín sa vysuší. Týmto spôsobom sa vyrobí výsledný rýchlo sa vstrebávajúci hydrolyzovaný beef protein izolát.

Tak, ako každý hydrolyzovaný proteín, je aj hydrolyzovaný beef protein izolát rýchlo vstrebateľný.
 Tento proteín má však podstatne nižšiu proteinovú kvalitu ako proteíny vyrábané z mlieka alebo vajec a taktiež má nižšiu biologickú hodnotu.

Obsahuje však kreatín (pomáha zvýšovať silu a výkon pri tréningu), stimuluje tvorbu IGF-1 (Insulin-Like Growth Factor 1 je hormón s molekulárnou štruktúrou podobnou inzulínu, ktorý má anabolický účinok), ďalej má beef protein vysoký obsah arginínu (zvyšuje retenciu dusíka / prekrvenie), pomáha v tele vytvárať a obnovovať kolagén (vďaka vysokému súčasnému obsahu glycínu, prolínu a hydroxiprolínu), obsahuje vitamíny B6 a B12, a železo, draslík, horčík a zinok.

Hydrolyzovaný beef protein je najvhodnejšie užívať krátko pred alebo po tréningu ako 
rýchly protein, prípadne hneď ráno.